33-годишният Джошуа Колотка от Флорида (САЩ) се дегизира като жена, за да избегне органите на реда да го хванат след кражба на лодка миналата сряда. 

Снимка, публикувана от офиса на шерифа на окръг Глейд, показва мъжа, облечен в бяла жилетка върху синя шарена миди рокля и руса перука, пише New York Daily News.

Местните власти съобщиха, че заподозреният е бил незабавно арестуван на мястото на престъплението и оставен в затвора без гаранция. Той е обвинен в кражба на трактор и лодка, закотвени близо до Old Caloosa Lodge в Lakeport.

Пристигайки на местопрестъплението, полицаите започнали да обикалят района в търсене на заподозрения, когото очевидци описаха като 33-годишен бял мъж, и се натъкнаха на много странна гледка.

„Видяха Джошуа Колотка да напуска къщата, облечен в женски дрехи като маскировка“, се казва в изявление на шерифската служба.

Освен това на местопрестъплението са намерени много други неща, вероятно откраднати от същия район.

Престъпникът, облечен като жена, бяга от ченгета, полиция, странности, САЩ, вицовеЦял екран
Заподозреният е задържан незабавно на местопрестъплението и е оставен в ареста без гаранция. Снимка: Facebook

Постът на силите на реда привлече вниманието на потребителите на социалните мрежи, които бяха шокирани от видяното. Един коментатор се пошегува: "Той е красиво момиче." Друг добави: "Истинският виновник е неговият стилист!"

Местните жители също благодариха на държавните служители и полиция за тяхната работа и професионализъм.

„О, боже мой, с какво трябва да се справяте всеки ден! Пазете се и благодаря за всичко, което правите“, пише един.