По два начина са били набирани момичетата, които са изпращани в Германия за компаньонки.

Това стана ясно от брифинга на директора на Специализираната прокуратура Димитър Петров по повод разбитата вчера организирана престъпна група в Бургас.

Единият от начините е бил чрез използването на скъпи коли. Участниците в групата са обикаляли заведения по морето, запознавали са се с определено момиче, симулирали са любов и въз основа на тези взаимоотношения момичето е било изпращано в Германия, където е принуждавано да проституира.

Другият начин е бил след случаен полов акт, който бил контролиран и записан. След него младите жени били принуждавани да проституират. Било им заявено, че ако откажат записът ще бъде разпространен в публичното пространство.

На територията на страната са установени пет момичета, жертви на престъпната групировка.

Четирима от участниците в организираната престъпна група са с повдигнати обвинения.

Бандата била засечена през юни заради луксозния си и разточителен начин на живот. Карали коли за над 1,5 млн. лева, в сметките им имало над 500 000 лева.

Всяко момиче получавало отделен процент от заработеното и някои дори не знаели колко са изкарали. Така например проститутка имала 67 000 евро в банковата сметка, а разполагала само с 200 евро в себе си, с които си купила маратонки.

Снимки: МВР