Четирима души са пострадали при катастрофа между три автомобила на пътя Каварна - Балчик, това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Добрич.

На 28 юли, в 12.50 часа, е пододен сигнал на телефон 112. Очевидец съобщил за настъпило пътнотранспортно произшествие по главен път I-9 на кръстовището с изхода на Каварна за Балчик.

Установено е, че лек автомобил "Форд", управляван от 64-годишен водач от с. Българево, общ. Каварна, стаж като водач - 29 г., при движението си от гр. Каварна за гр. Балчик достига кръстовището с гл. път I-9, не спира на знак Стоп и навлиза в главния път. С предната си част удря движещия се по пътя с придимство румънски лек автомобил "Фолксваген", управляван от 55-годишен румънски гражданин.

Вследствие на удара румънският автомобил навлиза в лявата лента, където се удря челно в лек автомобил "БМВ" с полска регистрация, управляван от 22-годишен жител на гр. Каварна.

Пострадали от настъпилия пътен инцидент са: пътуващите в лекия автомобил "Фолксваген" румънски гражданки - на 31 г. и 58 г., без опасност за живота, и пътуващите в лекия автомобил "БМВ" - 17-годишно момиче и 40-годишна жена от гр. Каварна, без опасност за живота.

Водачите на трите автомобила са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като уреда отчита отрицателни резултати.

Образувано е досъдебно производство.