Футболният съдия Борислав Колев остава за постоянно в ареста. Това реши Софийският апелативен съд. Колев е обвиняем за изпиране на над 53 милиона лева от парите за строежа на магистрала "Хемус". Борислав Колев не присъстваше на съдебното заседание.  

Ясно е кой е мъжът с чувалите с милиони от магистрала "Хемус"

По време на първото заседание той припадна в съдебната зала, докато съдията четеше определението, с което се решаваше дали да остане в ареста. В Центъра за психично здраве му бе поставена диагноза остра стресова реакция. Според обвинението, Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал хора за фиктивни управители. След това по сметките на тези дружества били превеждани милионите за "Хемус".

Обвиняемият за милионите от "Хемус" припадна в съдебната зала, карат го в болница

Чрез брата на Борислав Колев, Иво, бе предадена молба за среща с вътрешния министър Бойко Рашков и главния прокурор Иван Гешев, съобщи dnes.dir.bg. Борислав Колев иска да разкаже пред тях за цялата схема.

Досега Борислав Колев беше под домашен арест. Брат му Иво отказа да съобщи подробности затова какво знае футболният съдия, но стана ясно, че са замесени високопоставени хора.

В 13 ч. министър Рашков ще присъства на церемонията "Полицай на годината" и се предполага, че ще отговори на молбата на Борислав Колев.