Мигранти са били задържани тази сутрин край Пловдив. Бежанците са хванати на АМ "Тракия", близо до разклона за Раковски, съобщи депутатът от ГЕРБ Младен Шишков.

"Тъй като темата се отваря след малко. Нещо нагледно от този момент. Магистрала Тракия, отбивката за Раковски. Тези “пейзажи” бяха позабравени последните години. Рашков? Радев?", това написа той в личния си профил.

Обновена:

25 са задържаните бежанци тази сутрин около 7 часа на 133-ия километър на магистрала „Тракия”. Това е близо до разклона за село Калековец, откъдето също може да се отиде към Раковски. Бежанците са 25 мъже и не са имали документи за самоличност. Пред полицаите те заявили, че всички са от Афганистан. Движели са се по посока София, като от прокуратурата не уточняват дали са били пешаци, или някой ги е карал към столицата. Чуждите граждани са в добро здравословно състояние, уточняват от държавното обвинение.

По случая е образувана предварителна проверка в РУ – Труд, за което е уведомен по телефона дежурния прокурор в Районна прокуратура – Пловдив. След снемане на обяснения, чуждите граждани ще бъдат настанени в миграционен център. Работата по преписката продължава под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив. Предстои материалите по предварителната проверка да бъдат докладвани в прокуратурата.