20 дни преди тежката катастрофа в София, при която загинаха две жени, свидетелството за управление на Георги Семерджиев е отнето заради шофиране след употреба на наркотични вещества.

Това каза в ефира на bTV Радослав Начев, зам.-началник на отдел "Пътна полиция" в СДВР. Срещу него е образувано и досъдебно производство.

След фаталния инцидент стана ясно, че бившият футболист има над 50 нарушения на пътя.

Семерджиев карал със синя лампа преди катастрофата ВИДЕО

„Всички нарушения са от разнороден характер. Той е изпълнил цялата палитра на Закона за движение по пътищата“, обясни Начев.

По думите му това, че Семерджиев се е сдобил със син буркан не е толкова трудно, защото се продават свободно на пазара. По-големият проблем е как се е сдобил с полицейска СТОП палка.

„Самото ѝ използване е криминализирано деяние в Наказателния кодекс, за което се предвижда до 3 години лишаване от свобода или пробация“, обясни Начев.

Снощи на мястото на инцидента бе организиран протест срещу беззаконието у нас. Тази вечер в 18 ч. отново хора ще се съберат за демонстрация на същото място с призив да се вземат сериозни мерки и държавата да си свърши работата, за да не се случват подобни инциденти, при които загиват невинни хора.

Таксиметровите шофьори на протест заради смъртоносната катастрофа в София

Близка на една от жертвите при катастрофата: Никой не заслужава да си отиде по този начин