Цветан от Лом, който държи като заложници бившата си приятелка и майка й в санданското село Вълково, вчера е публикувал техни снимки в социалната мрежа Фейсбук, видя GlasNews.bg, а към фотосите той е написал следното: 

"Здравейте на всички от Вълково. Искам да ви кажа, че когато чуете викове от къщата на Анушка - не приближавайте, защото рискувате живота си. Който жали семейството си - нека си седи отстрани и да си гледа сеир, без да се прави на мъж-спасител, защото тялото му ще бъде пръснато на парчета".

В публикацията си мъжът посочва още, че остават броени часове до смъртта на двете жени.

"Заклевам се в гроба на баща ми, че ще ги измъчвам до последна капка и ще разберете какво направиха", пише Цветан.

Мъж откри стрелба и взе заложници в Благоевградско, има и гранати

Днес Цветан е отправил още едно предупреждение в социалната мрежа. Заплахите във Фейсбук към семейството са общи три за последните 24 часа.

"За последно предупреждавам, не се доближавайте до къщата. Подготвен съм за много хора. Не искам да наранявам невинни, но ако се наложи - нямам избор. Радвайте се на семействата си и не си навличайте проблеми", добавя мъжът.

Бившата приятелка на Цветан

Сигналът за заложническата криза в махалата на село Вълково е постъпил в 17:20 ч. Първоначалната информация сочи, че Цветан е отишъл в дома на бившата си съпруга, за да изяснят отношенията си. Впоследствие прострелва баща й в ръката и взима нея и майка й за заложници.

Раненият мъж е транспортиран към болницата в Сандански. По първоначална информация състоянието му не е тежко. 

Мъжът предаваше екшъна на живо във Facebook. В едно от видеата майката на Ева казва, че й е много лошо и има нужда от спешна медицинска помощ.

"Сърцето ме стегна. Сърцето ми, не мога, помогнете", казва възрастната жена.

На друго видео пък се вижда, че Цветан държи пистолет в ръката си, а от задния му джоб се показва острие на нож.

На място са пристигнали екипи на полицията, които са отцепили района и се опитват да преговарят с мъжа. Психолози от Сандански също пътуват към мястото.

Мъжът, барикадирал се в Благоевградско, излъчва екшъна на живо във Facebook СНИМКИ

Във връзка с полицейските действия на територията на село Вълково, община Сандански от Областна дирекция на МВР-Благоевград съобщиха, че ще предоставят информация на по-късен етап, когато това няма да пречи на работата на екипите за овладяване на ситуацията.

Майката на Ева