„След 11 месечно разследване е внесен обвинителен акт срещу Георги Енев за измама, свързана с кремация“, каза на брифинг Невена Заркова, административен ръководител на Софийската районна прокуратура.

„Майката на обвиняемия е собственик на погребална агенция в Банкя, но реално дейността в нея се осъществява от сина ѝ - Георги Енев. Агенцията е била прехвърлена на трето лице - една жена, но дейността отново продължила да се извършва от обвиняемия”, поясни Заркова.

Към момента са открити 12 от общо 20 тела.

Предадоха на съд гробаря Енев от Клисура

„В повечето от случаите обвиняемият предоставил на близките на пострадалите хора урни, в които следвало да се намира праха на починалите. Енев изрично заявявал да не се отварят урните. До телата се стига след показанията на един свидетел по делото и разпит на няколко свидетели, присъствали на едно от погребенията“, обясни още Невена Заркова, цитирана от bTV.

Установили са наличието на човешки останки, намиращи се в близост до мястото на ритуала. Разследването е приключило, наблюдаващият прокурор днес внася обвинителен акт за измама.

Установено е лицето, което е помагало на Енев с изкопаването на местата. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени множество действия - разпит на свидетели, направени са десетки експертизи и следствен експеримент.

Нови разкрития за зловещата схема на гробаря Енев! Откриха още три тела СНИМКИ

Десетки притеснени, че са потърпевши от зловещата измама с погребения на Енев

Кметски наместник на Клисура: Енев си призна за нелегалните погребения