Мъж хвърли коктейл „Молотов” по фасадата на храм св. „Прокопий Варненски” във Варна. При посегателството няма пострадали, но проявата породи вълна от реакции.

Вандалщината е извършена в 02.00 ч., а камера на магазин до храма е запечатала стореното. Съседите веднага извикали полиция.

„Веднага реагирахме, извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство в условията на неотложност и в момента издирваме евентуалния извършител”, обясни ст. комисар Атанас Михов, директор на ОД на МВР-Варна.

Момче запали българското знаме

Все още мотивите на деянието остават неясни, но всичко се е разминало на косъм от по-сериозни последствия, тъй като бутилката със запалимата течност не е попаднала в сградата на църквата.

В очакване извършителят да бъде задържан, реакцията на църквата не закъсня.

Подпалиха с "Молотов" семейна фабрика

„Когато човек с делата си потъмни божия образ в себе си, всичко може да се случи. Подобно действие напомня на една поговорка, която гласи „Простотията е по-лоша от кражба. Този човек, ако ни слуша в момента, нека направи нещо добро, нещо различно от това, което е сторил сега”, каза пред "Нова" Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Съпругата на изчезналия проф. Балабанов: Въпросите остават без отговор и изгарят СНИМКА

Разследването по случая продължава.