В град Киселевск, област Кемерово в Русия, две 10-годишни ученички изчезнаха на път за училище. Според съобщения в местните медии, Уляна и Анастасия са тръгнали за училище на 6 септември около 8 часа сутринта и оттогава не се знае нищо за тяхното местонахождение.

По-късно се оказа, че момичетата са влезли в магазин. Камери за наблюдение записаха, че с тях е неизвестен мъж. Както можете да видите от кадрите, той е купил голямо количество сладкиши за ученичките.

 

След това престъпникът отвел момичетата в неизвестна посока.

По случая е образувано наказателно дело. Изчезналите момичета бяха търсени от служители на реда с кучета. Според Life момичетата са били отведени от родения през 1980 г. мъж Виктор Пестерников, който е освободен от затвора през 2019 г., след като излежава 10-годишна присъда за изнасилване.

Заподозреният е арестуван. Отначало той отрече участието си в престъплението, като обясни, че е купил семки за момичетата в магазина, а след това ги е довел до бетонен път, където са нахранили гълъбите, и е тръгнал.

По-късно обаче 41-годишният нарушител призна, че е удушил жертвите си, а преди това е изнасилвал ученичките. Телата на изчезналите момичета вече са намерени, убиецът е отведен за разпит.

Превод: GlasNews.bg