На метри от брега на язовир Копринка са престояли в продължение на 5 месеца останките от 30-годишния Божидар Ангелов и 5-годишния му син Ангел, които бяха обявени за издирване на 6 март, съобщиха от РУ „Полиция“ – Казанлък.

Припомняме, че вчера бащата и детето бяха открити, след като бяха в неизвестност от 5 март.

Откриха два трупа в язовир Копринка! Оказаха се на 5-годишния Ангел и баща му

Младият мъж, който месец по-рано се завърнал от гурбет в Германия изчезна с лекия си автомобил Мерцедес късно следобед на 5 март малко след като със синчето си пазарували в магазин на центъра на родното му село Копринка.От там мъжът купил шоколад за детето и няколко бири за себе си, автомобилът бил без регистрационни табели, на продавачката направило впечатление, че Божидар лъхало на алкохол.

Издирването продължи активно близо месец, преровени са били всички по-закътани кътчета в региона, в търсенето са взели участие членове на ловните дружинки, близките на Божидар дори обявиха парична награда за някаква информация.Майката на детето Джеврие, която живеела на семейни начала с таткото твърдеше, че Божидар имал в себе си около 1 000 лв, той нямал свидетелство за правоуправление след като бил спипан преди време да шофира в пияно състояние, но си позволявал да сяда зад волана на купения от Германия „Мерцедес Ц 200 компресор“ за да кара из селото и черните пътища.

Поне десет пъти е проверяван брегът край мястото, където към 16,00 часа на 1 август случаен минувач видял покрива на жълтата кола под близо двуметровия воден слой,, коментират жители на Копринка. Те са учудени като как е станала катастрофата и предполагат ,че пияният водач просто е изпуснал волана. Вратите на купето са били заключени, бащата и синът са починали от удавяне, твърдят свидетели на изваждането на автомобила, което е станало към 19,00 часа в неделя в присъствието на роднини.От официалното съобщение на ОД на МВР – Стара Загора става ясно, че детето е намерено на задната седалка, а таткото е бил зад волана, но не става ясно дали са се отворили въздушните възглавници.

Тепърва съдебните медици ще се произнесат за подробности около трагедията, има образувано досъдебно производство в старозагорската районна прокуратура по член 127 от НК, уточниха от старозагорската окръжна прокуратура. Незабавно е започнат оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. Извършват се активни действия по събиране на доказателства.Назначени са съдебномедицинска, химическа и автотехническа  експертизи. Предстои назначаването на ДНК експертиза. Срокът на разследването е двумесечен.   Два месеца след изчезването на Божидар и Ангел майката Джеврие Нанева се прибрали при родителите си в павелбанското село Тъжа заедно с детето от първото си съжителство с мъж от село Христо Даново.

От кметството в село Копринка съобщиха че научили за зловещата находка от електронните медии, до обяд в понеделник никой от роднините на Божидар не бил ходил там да урежда документацията около издаването на смъртен акт, пише Монитор.

По думите на началника на РУ „Полиция“ в Казанлък Христо Петров обаждането на телефон 112 за „удавен“ автомобил в язовир Копринка е било направено около 13,00 часа в неделя от случайно преминаващ по брега мъж. Дежурната група полицаи е пристигнала на мястото трийсетина минути по-късно. При изваждането на колата се видяло, че тя е покрита с доста дебел слой водорасли, наложило се да бъде разбивана ключалката, за да извадят от купето тленните останки на удавниците.

Дали и в каква степен е бил пиян Божидар, който е починал зад волана на Мерцедеса ще трябва да се произнесат експертите въпреки че след толкова дълъг престой под водата това било изключително трудно. В близост до мястото, където автомобилът е полетял във водата минава черен път, по него обаче не били намерени следи от спирачен път при предходните претърсвания.