Тежка присъда очаква задържания за убийството 31-годишната Валентина във Варна, ако се докаже вината му. Жената беше в неизвестност от 1 януари, а след това полицията задържа предполагаемия извършител. Това всъщност е приятелят на жертвата - 39- годишният Ивайло Павлов, който в неделя съдът остави в ареста.
 

Ето коя е убитата млада жена от Варна


Задържаният за смъртта на младата жена все още отказва да даде показания по случая.

„Възползва се от правото си да не дава показания. Това е негово право по НПК”, заяви прокурор Милен Ставрев.
 
„Естествено това не може да бъде гледано, като отегчаващо отговорността обстоятелство само по себе си. Но дори и да беше дал обяснения, те подлежат на самостоятелна проверка, така че не са пречка за достигане до обективната истина”, посочи Красимир Конов, окръжен прокурор на Варна пред Нова тв.

Предстои и защитата, и обвинението, да изчакат експертизите. А резултатите от аутопсията показват, че причината за смъртта на 31-годишната жена е тежък побой.

Жертвата е била убита по особено жесток и мъчителен начин. На този етап ако бъде признат за виновен мъжът ще трябва да изтърпи наказание между 10 и 20 години лишаване от свобода. Възможно е обаче присъдата да бъде и по тежка.

Все още няма яснота и дали обвиняемият и приятелката му са употребявали наркотици. Тепърва предстои да стане ясно и какви са мотивите за убийството.