Катастрофа, станала преди две седмици край Перущица, разбуни духовете в района на Кричим. На 2 април автомобил блъска велосипедист на пътя между Перущица и Брестовица, а след това шофьорът напуска местопроизшествието, без да окаже помощ на пострадалия, пише Trafficnews. Мъжът, на име Любо, е открит малко по-късно в канавката и откаран в болница. Въпреки усилията на лекарите, на 9 април той умира в УМБАЛ "Свети Георги". 

"Тази сутрин дядо Любо е починал. За съжаление не успя да се пребори с болките. Много ви моля да бъдем внимателни един към друг. По-бавно каране, спазване на разстояние и да пазим и пешеходците", пише в една от фейсбук групите на Кричим Катя Илиева. Според жената през септември загиналият мъж трябвало да се пенсионира. "Този, който го блъсна, как можа да го зареже? Ти сърце нямаш ли", пита тя.

Според хора от градчето катастрофата е причинена от възрастна лаборантка от Кричим, която във фаталния ден е шофирала колата на сина си. След инцидента тя се прибрала, измила колата и не се обадила на никого. По-късно обаче полицията установила самоличността на водачката. 

От Районна прокуратура – Пловдив съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство. Като обвиняема по делото е привлечена 71-годишна жена, управлявала автомобила. Тя е била задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като впоследствие спрямо нея е взета мярка за неотклонение „гаранция“. Тя не е осъждана.

На 9 април 2024 г. пострадалият при пътното произшествие е починал. На 10 април 2024 г. наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура –Пловдив е дал указания за назначаване на съдебномедицинска експертиза, която трябва да установи дали има причинно-следствена връзка между настъпилото пътнотранспортно произшествие и смъртта на пострадалия. След като бъде изготвено заключението, ще се прецени дали делото да бъде изпратено по компетентност на Окръжна прокуратура –Пловдив.