Майка и дете от ромски произход шетат из квартал Надежда в столицата, стана ясно от публикация в социалните мрежи. От разказ на пострадала разбираме, че те са се опитали да влязат в къща, но за щастие собствениците са ги чули и родителката с детето са избягали. Не са успели да вземат нищо, но очевидно обикалят да гледат кои имоти са обитаеми, обяснява софиянката.

Случката е близо до метростанция Хан Кубрат в посока центъра. По-късно стана ясно, че цялото семейство се е настанило на спирката на 7-цата, пише Христомина Илиева и уточнява, че е подаден сигнал до 112. Ето какво споделя още жената, след като полицията се е намесила:

"Установиха, че имат досиета за кражби, побои и влизания с взлом. Предупредени са официално да не стъпват повече в Надежда и околностите, хванаха си трамвая в посока Централна гара и казаха, че заминават. Полиция ще патрулира цяла нощ, за да не стават повече поразии тази вечер. Отървахме се. Апелът ми е да се подават сигнали, когато забележите нередност, за да се пазим взаимно."

Оказва се, че това не е бил единственият опит за кражба от ромското семейство, имало е подадени и други сигнали до полицията. "На няколко пъти им казаха, че ако не получат информация от колегите си на Централна гара, че са там и са се качили на влака, ще ги намерят и приберат", уточнява Илиева.