Мъж обикаля из столичен квартал, за да краде. За това сигнализират жители на София. Установено е, че е откраднал колело от входа на блок. Абсурдното е, че сам е позвънил на звънец, с молба да бъде пуснат. Обяснил, че е дошъл, за да изхвърля боклуци от апартамент.

Направил опит за кражба и на второ колело, която обаче била осуетена от съсед. Хората са подали сигнал в полицията и апелират за информация.

„Тоя симпатичен човечец открадна едно колело от бл.107 в кв. „Разсадника“ на дата 28.04.2024. Звъни на домофона и с много прилично оправдание, че е дошъл да изхвърли боклука от апартамент, в който наистина има ремонт, уговаря да го пуснат. Няколко часа по-късно най-нагло идва за второ, като спокойно изчаква 15 мин пред блока, пак да го пуснат. Кражбата на второто колело е осуетена от наш съсед, но крадеца успява да избяга. Стана ясно, че обикаля съседните квартали и краде колела редовно. Надявам се, че все някой ще го хване в крачка и "любезно ще му обясни, че не е хубаво да се краде!," пишат в социалната мрежа.

„И в Западен парк бръмчи, може и да го видите с колело със двигател,“ коментира мъж.

Снимки: Nenko Chobanov, Bubcho Bubcho