Служители на Първо РУ издирват извършители на измама на възрастен пловдивчанин.

Според първоначалната информация, вчера преди обяд потърпевшият бил заговорен на улицата от трима мъже, представили се за търговци на качествени луксозни стоки за бита. Без да се двоуми пенсионерът поканил непознатите в дома си, а те успели да го заблудят, че предлаганите съдове за готвене и прибори за хранене са със златно покритие.

Убеден, че прави изгодна сделка, домакинът платил 3000 лева за два комплекта тенджери, куфарче с вилици и ножове и спален комплект. По-късно, разбирайки за покупката на стоките с неясен произход и многократно по-ниската им цена на пазара, роднини на възрастния човек потърсили помощ в районното управление.

GlasNews припомня, че за подобен случай на измама разказа мъж в социалната мрежа Фейсбук. Ситуацията се разиграла в кв. "Надежда" в София, където чужденец опитал да продаде "маркова" посуда на възрастна жена.

Александър А. разказа, че забелязал висок мъж с брада, говорещ на руски, който предлагал тенджери на възрастна жена. Той твърди, че търговецът се представял за украинец без средства. Това било добре облечен и чаровен човек, който шофирал сив "Мерцедес" с английски табели. Предлагал на жената маркови тенджери и прибори за хранене, които били в кашон на известна марка. Продавал стоката, която оценявал на 3200$, срещу едва 500 лева. Припомнете си:

Опит за измама: Чужденец продава тенджери за $3200 срещу 500 лева

Пловдивчанка и полицията издирват измамници, виждали ли сте ги?

От МВР отново отправят апел към гражданите - да проявяват повече бдителност, за да не станат жертви на подобни злонамерени действия от страна на извършителите. Под никакъв предлог да не допускат в жилищата си непознати и случайно заговорили ги на улицата хора, както и да не дават пари без съответната гаранция за плащането. Съветват близките на възрастни и самотно живеещи да разговарят постоянно с тях на тази тема и без никакво колебание да сигнализират в полицията при съмнение, че са станали жертва на измама.