Мъж разказа за случка, която определя за опит за измама. Ситуацията се разиграла в кв. "Надежда", където чужденец опитал да продаде "маркова" посуда на възрастна жена. Схемата, описана от софиянеца, поразително прилича на метод, който използват измамници в различни точки на страната. Включително и в Пловдив.

Александър А. разказва, че забелязал висок мъж с брада, говорещ на руски, който предлагал тенджери на възрастна жена. Той твърди, че търговецът се представял за украинец без средства. Това било добре облечен и чаровен човек, който шофирал сив "Мерцедес" с английски табели.

Акция! Задържаха измамници, мамещи с къщи и контейнери СНИМКИ

Предлагал на жената маркови тенджери и прибори за хранене, които били в кашон на известна марка. Продавал стоката, която оценявал на 3200$, срещу едва 500 лева. Изглежда, успял да бъде достатъчно убедителен, защото възрастната дама се готвела да плати исканата сума. Тогава се намесил и мъжът, споделящ за случая.

"Бабката вече вадеше парите да си ги купи, когато се намесих и му обясних, че няма как да са оригинални и да ги продава без лиценз от багажника на колата си, и че се опитва да излъже бабата", пише софиянецът.Той заявил и че ще извика свои приятели, тогава "търговецът" бързо потеглил.

 "Предупредете вашите близки и самотноживеещи възрастни хора", призовава Александър А. Други граждани споделят, че за засекли човек, който съвпада с описанието и други квартали на София.

Припомняме, че миналата година пловдивчанка издирваше измамници, които продаваха ментета на известна марка за посуда. Те се представяха за молдовци и обикаляха със сив "Мерцедес", който бе с английски номера. Тогава тя призова всеки, който има информация да се свърже с Пето РУ в Пловдив.

Снимката е илюстративна

Пловдивчанка и полицията издирват измамници, виждали ли сте ги?

Цената на "евтините" контейнери поскъпна - вече са по 2000 лв.