Районна прокуратура-Перник привлече като обвиняем 19-годишен, след като са събрани достатъчно доказателства за извършени от него пет престъпления от общ характер. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

В хода на разследването е установено, че на 28.07.2021 г. в гр. Перник при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата и по непредпазливост причинил значителни имуществени вреди на служебни полицейски автомобили, собственост на Областната дирекция на МВР – Перник. След произшествието избягал, за да осуети извършването на полицейска проверка.

Наред с това, обвиняемият причинил и лека телесна повреда на полицейски служител от 01 РУ-Перник при изпълнение на службата му, като извършил и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Органите на досъдебното производство са събрали и фактически данни, че младият мъж управлявал лекия автомобил с регистрационен номер, издаден за друго моторно превозно средство.

Разследването продължава, наблюдаващият прокурор е внесъл искане в Районен съд-Перник за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия, която ще бъде гледана днес.