Окръжната прокуратура в Русе повдигна обвинение на 23-годишен русенец за прокарване в обращение на неистински банкноти с номинал 50 лева. 

Г. Г. бе задържан, след като полицията в Русе разкри печатница за фалшиви банкноти. От началото на годината граждани се жалвали за извършени от тях разплащания с неистински пари в различни обекти в града. Така се стигнало до разкриването на престъпната дейност.

Прокуратурата е внесла в съда искане на Г. Г. да бъде наложена  постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. За престъплението законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от две до осем години.

До момента е установено, че фалшивите банкноти са били изготвени от 27-годишния С. С. от Тутракан, който също е задържан. В наета от него квартира в Русе полицията открила компютърна и принтираща техника, специална хартия и защитни знаци. Най-малко шест са били фалшивите петдесетолевки, прокарани в обращение. Разследването на случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Русе.