Двама шуменци на 25 и 33 години са задържани за отглеждане на канабис в гората. Двамата си били спретнали нещо като своя градина с канабис на две места. Растенията обаче трябвало да се поливат и честите посещения издали "земеделците". 

Криминалисти от Полицейското управление в Шумен получили сигнал, че в гориста местност край село Лозево, близо до Шумен, се отглеждат канабисови растения.

Около 18 часа вчера, при обход на района, полицаите забелязали двама души, които полагат грижи за растенията, засадени в туби от минерална вода и тенекии от сирене.

Задържани на място на мъжете на 25 и 33 години. В автомобила на 25-годишния е намерен съд с около 20 грама суха листна тревна маса, която по негови данни е марихуана. Имал и електронна везна, и мелничка. Суха листна тревна маса, около 5 грама, била намерена в приятеля му.

Иззетите вещества от двамата предстои да бъдат изследвани лабораторно.

От приспособено за отглеждане място в гористата местност край село Лозево и от друго край село Новосел са иззети общо 18 растения канабис, които били в различен стадий на развитие.

Изяснява се съпричастността и на друг 35-годишен шуменец към незаконната дейност. Случаят е докладван на дежурен прокурор. Работата по образуваното досъдебно производство по чл. 354 В ал. 1 от НК продължава под указания на компетентната прокуратура.

През юли 2012 г. на същото място край село Лозево пак беше разбита мини "ферма" с 50 саксии канабис. Тогава мястото беше оградено с жив плет от бодливи клони, сещат се криминалисти.