В кръвните проби на Георги Семерджиев е установен метамфетамин.

Пробите бяха взети с голямо закъснение - 30 часа след задържането на бившия футболист, блъснал и убил двете млади момичета на бул. 'Черни връх" в София, информира bTV.

Той беше отказал да му се вземат проби и това се случи след съдебно решение. 

Семерждиев е обвинен за смъртоносна катастрофа на 5 юли на столичния бул. "Черни връх". При тежкия пътен инцидент загинаха две млади жени.

Търсят се още очевидци на зверската катастрофа на бул. "Черни връх"

Прокуратурата повдигна общо пет обвинения на Семерджиев. Последното бе за шофиране на автомобил с фалшиви номера в деня на трагедията.

В сряда му беше повдигнато още едно обвинение - за притежание на наркотици, след като в катастрофиралата кола бяха намерени амфетамини. Те не са били в голямо количество, но все пак попадат под ударите на закона и затова Семерджиев е с още едно обвинение.

Предходните три обвинения са за причиняване на ПТП, което е особено тежък случай, тъй като е довело до смъртта на две млади жени и множество нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години; управление на МПС на 10.06.2022 г. след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метаамфетамин, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и за използване на неистински официален документ на 10.06.2022 г. – фалшиво свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Конфедерация Швейцария, за което се предвиждат до 8 години лишаване от свобода.

Очаквайте подробности!

Отстраниха от длъжност полицайката Радева

Проговори мъжът, който се разминал на сантиметри с джипа на Семерджиев ВИДЕО

Приятел на Семерджиев горил вещи от негова кола

Разследват Семерджиев за кражба на гориво на АМ „Тракия"