Криминалисти от СДВР и служители на сектор „Кобра“ задържаха 46-годишен рецидивист за кражба на автомобил.
Арестът на мъжа е осъществен в дома му в кв. „Банишора“. При задържането той направил опит да избяга през терасата на апартамента.

Задържаха автокрадец с прякора Руснака в София

Операцията е проведена по образувано досъдебно производство след сигнал от 1 август за откраднат лек автомобил. Мъжът е задържан многократно за предишни кражби, регистриран е и за притежание на дрога. Същият е освободен февруари месец от затвора след излежаване на присъда от 9 месеца за притежание на наркотици.

По информация на служители на сектор „Престъпления, свързани с МПС“-СДВР, за последните 4 месеца има задържани 15 автокрадци от 8 групи. Някои са в следствения арест, други са на свобода срещу гаранции. Те коментират, че тенденцията в София е да се крадат коли, които са на до 5 години - някои от тях се разглобяват и продават на части, на други се правят двойници и се изнасят в чужбина.

Служители на сектор „Престъпления, свързани с МПС“-СДВР обърнаха внимание на тенденцията в спада на противозаконното отнемане на автомобили –през последните два месеца е 34% е по-нисък в сравнение с миналата година. Според тях това се дължи на ежеседмичното провеждане на полицейски операции и предприетите мерки за неутрализиране на престъпните групите , извършващи престъпления на територията на столицата.