Неведнъж сме писали за загубени или забравени вещи, случайно намерени от случайни минувачи, които съвсем случайно си ги присвояват. На пръв поглед изглежда, че това, което са си взели, не е откраднато, а просто намерено. Но в действителност съвсем не е така.

Такъв е случаят отпреди два дни в Пловдив, където на оживен булевард мъж си изпуска чантичката, друг я вижда, оглежда се и... си тръгва с нея. Както можете да се досетите, собственикът на чантичката не е потърсен, нито пък е предадена в полицията. Ето какво разказва в социалните мрежи Степан Кеворкян:

"На 04.02 около 17.00 часа изпуснах мъжка чанта на бул. "6 септември" 112 до ДКЦ 2, докато се качвах в колата си. След това случаен минувач я вижда, взима я и си тръгва.

Прикачвам запис от камерите на магазина, на които се вижда в известна степен лицето на човека, взел чантата. Ако някой го познае или може да даде някаква информация, нека се свърже с мен".

Ето и видеото, а ние се надяваме, че "припозналият" чантичката ще се засрами и ще я върне овреме, преди хората да го посочат с пръст.