Един от ранените при масовия бой в Казанлък по-рано днес, за който ви съобщихме, е починал.

Припомняме, че около 14.00 ч. днес около 30 души от ромски произход се биха на паркинга зад Кооперативния пазар. Две групи от селата Тъжа и Манолово, в община Павел баня, са имали стара семейна вражда. Отивали на съдебно дело помежду си, срещнали се и така започва боят. В него са използвани брадви и мотики.

Мъже се биха с брадви и мотики в Казанлък СНИМКИ и ВИДЕО

Появиха се и кадри от жестокия побой. 

 
 

Един човек е загинал вследствие на черепно-мозъчна травма, информира привечер директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Лазар Христов. Четирима са откарани в болнично заведение в Стара Загора в тежко състояние и с опасност за живота.

В сбиването са участвали около 30 лица, които в момента се установяват. Има задържани 11 души и 3 автомобила в близост до мястото на инцидента, посочи Христов. Пострадали са 18 лица, на които е оказана медицинска помощ.

Съобщението за сбиването в района на Кооперативния пазар в Казанлък е получено в 13:55 часа. Повод е враждата между две семейства и насрочено съдебно дело, а инцидентът е възникнал след делото, уточни Лазар Христов. По случая е образувано досъдебно производство, а повече информация се очаква да даде прокуратурата, допълни той.

Очевидци, които са подали сигнали до полицията, разказват, че такива неща са виждали само по филмите.

"Разбити глави, паднали на земята и продължават да се налагат с брадви", споделят шокирани свидетели на случката. "Убиха го, утрепаха го! И още го ритат", се чуват гласове от видеото.

Очаквайте подробности!