Вчерашния екшън пред известно заведение в Пловдив, за който ви съобщихме, се оказа доста любопитно. Сблъсъкът между група фенове на „черно-белите” с цивилни полицаи, не е завършил само с ранен служител на реда. Самият полицай първо е извадил нож, с който е ранил фен на Локото, разбра Glas.bg.

Меле между фенове на Локо и полиция! Има ранен полицай и 5-има арестувани!* СНИМКА

След като е получил няколко порезни рани по лицето и ръката, ултрасът изтръгнал хладното оръжие от ръцете на полицая и също го ранил. Според наша информация раните не са сериозни, но той е настанен в Хирургиите.

Полицаят, който е от РПУ „Стамболийски“, не е бил с униформа, тъй като всъщност не е бил на работа. Той се е забавлявал с приятели ботевисти пред заведението на бул. "Шести септември", където и възникнал спорът между двете групи. Поводът за него пък бил организиран предния ден - в събота, бой между фенове на двата враждуващи пловдивски отбора.

Вече се води следствено дело, разпитани са фенове и от двете групировки, а ултрасът и полицаят са направили пълни самопризнания. От полицията в Пловдив обявиха, че ако се докаже, че техният служител вместо да въдворява ред си е превишил правата и е участвал в сбиването, ще бъде наказан строго.

До този момент задържани в районното управление на МВР са 11 души. Случаят е докладван на Районна прокуратура Пловдив.

Очаквайте подробности!