Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки - Иван, отново стана популярен в публичното пространство. Този път обаче той е в ролята на жертва. Във видео, публикувано от неговия баща във Facebook, се вижда как Иван е притискан с главата към асфалта от полицаи от Районното управление на МВР в Кюстендил, а очевидци на бруталните сцени са съпругата му и нейният дядо.

Това е разказал пред OFFNews бащата на потърпевши. Наклипа се вижда как двама мъже - цивилни служители на полицията, са бутнали на земята младежа. Единият от тях се обляга с ръце върху главата на задържания, а другият гледа часовника си - колко време ще издържи притиснат към асфалта.

Минути след като видеото се разпространи мълниеносно в социалната мрежа, то бе изтрито.

Случката се е разиграла във вторник, 26 април, в кюстендилското село Ломница, където Иван Белишки бил заедно със съпругата си на гости у нейните баба и дядо.

Двамата тръгнали на разходка в гората, когато са спрени за проверка от кола без обозначителни знаци.

Според разказа на кмета на Панагюрище, проверяващите били цивилни и не се легитимирали, както изисква законът, а само казали имената си. Не са показали полицейски значки или карти, възмущава се панагюрският кмет, който твърди, че полицаите са действали по анонимен сигнал. След това тръшнали на асфалта сина му Иван, у когото намерили джобен нож.

Семейството ни е подложено на заплахи от година и половина. Аз също получавам закани за саморазправа на месинджъра си от някакъв човек от Пазарджик и въпреки че съм подал сигнал и до „Вътрешна сигурност“, никой не разследва тези заплахи, коментира Белишки.

Той предполага, че синът му Иван е обект на полицейско преследване след случката в столицата, когато запали руското знаме.

Кметският син Иван Белишки с ново "геройство" - изгори публично руското знаме в София

По случая в кюстендилското село Ломница има образувано досъдебно производство. Иван Белишки в момента е в ареста, тъй като се е държал агресивно с органите на реда, бяха лаконични от МВР.

Това далеч не е първата скандална изява на Иван. Младият мъж редовно е "герой" в криминалните хроники с действията си.

В началото на юли 2019-а той бе арестуван за незаконна търговия с културни ценности. В жилището му на столичната улица "Нишава" №34" бяха открити културни ценности, револвер, както и други оръжия.

Задържаха Иван Белишки, викат линейка по време на обиска!

През 2020 година Белишки се замеси в скандал за паркиране, последван от побой. Заради отправена по негов адрес забележка за неправилно паркиране Белишки изскача от колата си, почва да псува и ругае и удря с метален бокс в лицето младежа. Тогава пред GlasNews.bg синът на кмета на Панагюрище заяви, че всъщност бил нападнат.

Белишки – от беля на беля! След спор – бой. Гледните точки по бабаитския скандал в GLAS.bg

Съдят кметския син Белишки за побой с метален бокс на паркинг

Кметският син Белишки с присъда след скандал и побой за паркомясто

Миналата година Белишки стана участник в тежка катастрофа. Той помете с джипа си няколко паркирани коли и се вряза във витрината на магазин, а след това избяга от местопроизшествието. На следващия ден той сам отиде в полицията и заяви, че не е се е укривал.

Белята на Белишки не остана скрита. Арестуваха го за мелето с джипа*

Кметският син предизвикал мелето с джипа в Панагюрище, духнал: В шок съм!

Белишки за запаленото руско знаме: Твърдо заставам зад постъпката си! ВИДЕО

"Ягуар"-ът на кметския син Белишки има право да спира и на пешеходна пътека