Началник на полицейско управление в Пловдив е бил засечен да шофира с превишена скорост на голям булевард. В понеделник , около 10. 30 часа  мобилен радар на патрул на "Пътна полиция" е засякъл бял мерцедес, който е профучал със 102 километра в час - скорост два пъти по-мисока от разрешената за града. Автомобилът не е служебен, нито е бил оборудван със сигнализация. 

Според сигнала, получен в медията, полицейският началник е забелязал радара и се е върнал при патрула. Очевидно ядосан, че е хванат в нарушение, началникът започнал да държи сметка на колегите си от КАТ, защо работят на негова територия, без той да е уведомен по надлежния ред. 

Спасиха три недоносени бебенца в Пловдив


Според източника на TrafficNews , става дума за повторно нарушение и глобата, която предстои да бъде наложена е 1200 лева. 

Тъй като глобата по първото нарушение все още не е платена, въпросния служител ще трябва да плати и двете наказания. Самият факт, че полицай на високо ниво си позволява с лека ръка да пренебрегва законите и то при изключително тежката пътно- транспортна обстановка в страната е показателен. При тези обстоятелства е трудно да очакваме младите водачи с малък стаж зад волана да спазват ограниченията. От служителите на реда се очаква да спазват законите и с поведението да са пример за всички участници в движението, а не да шофират като камикадзета по градските улици. 

TrafficNews разполага с номера на автомобила и е готов да предостави сигнала за нарушението на компетеннтните органи.