Няколко къщи бяха изпепелени при пожар в Шекер махала, а огънят започнал да се пренася към други къщи. Въпреки че имало опасност за голяма част от къщите в редицата – местните жители пречили на пожарникарите. Наложило се и намеса на полицията, пише TrafficNews.

Сигналът за горящата къща е бил подаден около 13:00 часа в оперативния център на регионалната дирекция на на пожарната в Пловдив.

Пристигналите три екипа поискали подкрепа от колеги, тъй като огънят, който тръгнал от улица "Лобелия" 6, бързо започнал да се разпространява по покривите на долепените една до друга къщи, а жителите на квартала пречели на пожарогасенето.  Към място на произшествието били насочени още 3 екипа от различни пожарни служби под тепетата.

Жителите на квартала затруднили работата на огнеборците, започвайки да откачат построените съединителни линии за пожарогасене, пукайки и шланговете. Наложило се е да бъде поискано съдействие от патрулни автомобили на полицията, които да подпомогнат с охрана работата на огнеборците.

Към момента пожарът е локализиран в 4 домакинства. На терен все още работят 7 пожарни автомобила, а три полицейски коли гарантират обществения ред.