Спецакция в Пещера! Има арестувани СНИМКИ

Спецакция в Пещера! Има арестувани  СНИМКИ

Спецакция срещу битовата престъпност и опазване на обществения ред се проведе в Пещера. В нея се включиха полицейски екипи от Пещера, Пазарджик, Пловдив и Кърджали.

Тя стартира рано сутринта и нейният обхват бе насочен в района на пещерския квартал „Луковица“ и периметъра около него. В по-късен етап в проверките се включиха и представители на Дирекция „Безопасност на храните“, Дирекция „Инспекция по труда“, Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция.

По време на полицейските действия за извършени проверки на 914 лица и 655 моторни превозни средства. Засечени са четирима водачи управляващи автомобилите си след употреба на алкохол в границите между 1.26 и 3.05 промила. Установен е случай на използване на неистинско свидетелство за управление на МПС, два на нерегламентирано присъединяване към водопреносната мрежа. Проверяващите са заловили мъж притежаващ метамфетамин, както и друг съхраняващ алкохол без бандерол. По случаите са образувани 10 досъдебни производства.

Униформените са съставили общо 52 акта и 34 фиша за установени нарушения по Закона за движение по пътищата, Кодекса за застраховането, Закона за българските лични документи. Връчени са 101 електронни фиша на водачи извършили нарушения. Съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи за срок до 24 часа са задържани 11 лица.

Съвместно с инспектори от ОБДХ, НАП, ДИТ, РЗИ са проверени 14 търговски обекта, при които са установени нарушения и компетентните институции за взели отношение. Комплексните действия на полицейските органи ще продължат на територията и на други населени места в областта.

 

Напишете коментар
captcha

Виж още

Съмнение за насилие над животни. За това сигнализират природозащитници от
Криминално проявен мъж уби жена си.   В понеделник вечерта в
В тайник на автобус митническите инспектори от отдел „Борба с
Семейството на изчезналия в Перник Емил Боев с нов апел за помощ. Братът и
Полицията разследва сигнал за прострелян 40-годишен мъж в Стара Загора,
Около 2 часа тази нощ в полицията в София е получен сигнал за счупени странични