Световният шампион Карлос Насар наистина е бил арестуван през лятото. Това призна треньорът на националния отбор Иван Иванов.

В началото на август първо в GlasNews.bg съобщихме, че Насар е шофирал под въздействието на алкохол и наркотици и оказал съпротива при задържането му от органите на реда.

По-късно Насар отрече тази информация в изявление за медиите. Светоният шапмион заяви категорично, че рядко консумирал алкохол, а наркотици - никога. "Моят начин на живот е на спортист, на професионалист", каза в телевизионно интервю Насар и допълни: "Не съм способен да направя такова нещо и ми е страшно некомфортно дори да коментирам тази тема. Срам ме е дори да си помисля, че бих направил такова нещо".

Сега треньорът на националите Иван Иванов потвърди, че щангистът е бил задържан за 24 часа.

"Да, бил е в ареста и има дело на 18 октомври, доколкото разбрах.", заяви Иванов пред bTV.

Запитан дали се страхува, че може да се отрази на последваща допинг проба, той отговори: "Ако е било само тогава и е имало действително нещо, с днешна дата едва ли ще покаже, но имаме едно наум винаги."

Оттогава световният шампион не е бил в националния отбор и тренира индивидуално, но ще се завърне следващата седмица.

От понеделник на лагера в Асеновград ще бъдат отстраненият дисциплинарно Христо Христов, както и Божидар Андреев, който се беше отказал временно от спорта. Щангистите тренират за световното през декември.

Още по темата тук:

Карлос Насар е шофирал дрогиран, оказал съпротива по време на проверката

Какво каза Карлос Насар за обвиненията, че шофирал под въздействието на наркотици?

Повдигат две обвинения на световния ни шампион по вдигане на тежести