Трети човек е починал след изключително тежката катастрофа, станала снощи на Околовръстния път на Пловдив.

Двама загинаха при тежка катастрофа край Пловдив

ПТП-то, което окървави великденските празници, е било между две БМВ-та. Ударът между леките коли е бил челен и изключително жесток. Возилата са тотално смачкани, разказаха свидетели на трагедията пред bTV.

Снощи, около 22 часа, в права отсечка между селата Марково и Брестник, БМВ Х5, управлявано от 45-годишен водач, предприел  изпреварване и се ударил челно в насрещнодвижещо се БМВ 730, управлявано от 43-годишен пловдивчанин.

Сблъсъкът е станал с много висока скорост на прав и наскоро ремонтиран участък.

На място са починали водачът на едната от колите и двама пътници в другата. С фрактури в болнично заведение е настанен другият водач, но към момента животът му е вън от опасност. Той е в стабилно състояние.

Работа по случая продължават служители на сектор "Разследване престъпления по транспорта" на ОДМВР Пловдив.

От Прокуратурата съобщиха, че при катастрофата са загинали трима мъже, а четвърти е настанен в болница с наранявания по тялото.

Под надзора на Окръжна прокуратура - Пловдив се извършват активни действия по разследването за установяване причините за пътнотранспортното произшествие.

Извършват се огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, предстои да бъдат назначени експертизи и други процесуално-следствените действия.

Образувано е досъдебно производство.