Взривът срещу главния прокурор Иван Гешев е управляван от военен дрон, съобщи bTV.

Самият взрив е избухнал в момент, когато автомобилът на главния прокурор е минал в средата на голям дъгообразен завой, където скоростта се намалява драстично, заяви по-рано днес зам.-главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов. Именно националната следствена служба пое разследването на опита за атентат срещу Иван Гешев.

Днес около 11,40 ч. взрив избухна пред кортежа на главния прокурор между самоковските села Железница и Ковачевци. Осколочна бомба е била взривена под автомобила, в който е пътувал Иван Гешев.

Бронираното ауди го спаси при избухването на насочената осколочна бомба. Вътре са били и двете дъщери на главния прокурор. Над 3 кг тротилов еквивалент е била мощността на бомбата, която е трябвало да го ликвидира. Атентатът се разследва като терористичен акт по глава първа от Наказателния кодекс за престъпления срещу държавата.

Делото се ръководи от Софийската градска прокуратура.

Среща на прокурори в съдебната палата имаше след опита за атентат срещу главния прокурор. Днес всички входове на Съдебната палата останаха заключени, без този в който се влиза и излиза с автомобили.

Около 13 часа в Съдебната палата са се събрали всички от администрацията на Иван Гешев, неговите заместници, самият главен прокурор с охрана НСО, както и прокурори от столичното обвинение.

Те са обсъдили образуването разследване за тероризъм. 

Откриха втора бомба, предназначена за Гешев. Прокурори излизат на протест

Бомбата срещу Гешев е имала за цел да убива! НА ЖИВО

Взривът срещу Иван Гешев е бил много мощен, задействан е дистанционно