Директорът на Националната агенция за приходите е бил заплашван заради работата си. Това обяви в предаването "120 минути" по БТВ бившият служебен министър на икономиката Асен Василев.

Ако си шеф на НАП и имаш тази власт, има две неща, които ти се случват. Първото – идват при теб с куфарчета и ти трябва да ги върнеш, и второто – идват при теб със заплахи и ти трябва да си пазиш семейството и децата. Трето – трябва да си достатъчно кадърен, за да ръководиш тази администрация. И трите неща отговарят за Спецов, каза Василев.

Информирани са ДАНС и международните партньорски служби за сигурност. Заплахата беше за жена му и децата. Когато събираш милиарди, се изискват много топки, за да застанеш на тази позиция и да ги събереш. ДАНС и международните служби за сигурност осигуриха охрана и направиха така, така че хората, които са отправили заплахата, да не стигат до целта си. Повече не мога да кажа, тъй като е класифицирана информация, заяви бившият служебен министър на финансите.

По думите на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков заплахите идват от компании, които до този момент не са одитирани от НАП заради данъчни протекции.