Десетки дестинации са били проверени в последните дни в търсене на малкия Сашко от Перник.

Издирването на Александър продължава активно седми ден. Детето е в неизвестност от 11 ноември 2022 г. Детайлно е проверен 20 километров радиус от мястото на изчезването му в планината „Голо бърдо“ над Профилакториума в областния град. Многократно са проверени всички налични видеокамери за наблюдение в района, както и множество такива за охрана на частни домове и обществени помещения.

Полицаи и доброволци са проверили всички населени места в общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци. Сашко е обявен за общодържавно издирване и търсенето му се извършва изобщо на територията на цялата страна.

Защо обаче гората край Брезник, за разлика от самото градче, остава зона, която не е претърсвана? Бащата на Сашко отклонява всеки желаещ да претърси този район, научи GlasNews.bg.

Както е известно, бащата има кантора в Брезник и познава отлично района. За момента това остава загадка.

Експерт за случая със Сашко: Отвличане е, да се проверят тези домове

Само преди минути Александър написа, че е се е подложил на детектор на лъжата.

"Детекторът на лъжата показа, че казвам Истината, но това не е от значение за мен, защото сина ми го няма! Сашо, върни се вече!", пише Цветанов.

Част от потребителите заявиха, че винаги са вярвали на мъжа, а другите поискаха повече информация за резултатите от детектора, както и при кого е извършен.

Сутринта мъжът каза, че чувства, че Сашко е държан против волята му.

Бащата на Сашко: Чувствам, че той се държи някъде против волята му

Междувременно от полицията заявиха, че са разпитани са над 12 свидетели, семейството на изчезналото дете, учителите му, както и всички, чийто данни могат да помогнат в издирването. Проведени са множество беседи и разговори с неговия баща. Назначени са 2 броя експертизи.

Продължава издирването на нови свидетели и хора, който биха дали информация за детето.

Вижте картините на Сашко, по които се опитват да разберат къде е СНИМКИ

Прекратявят мащабните търсения на Сашко!