Талантливата Елия Тодорова, на 13 години от "Арт Войс Център" - Пловдив, представи България на Международния фестивал "Рига Симфони" в Латвия, който се проведе от 3 до 7 декември в столицата Рига.

Тя завоюва общо два златни и един бронзов медал в оспорвана конкуренция на изпълнители от 35 държави от цял свят, като участва в 3 различни, вокални номинации, съгласно регламента на фестивала.

Фестивалът "Рига Симфони" е фестивал с богата и дългогодишна история, събиращ талантливи певци от цял свят на възраст от 5 до 25 години. Елия получи покана да участва, след като спечели 1-во място и златен медал на конкурса "Кръстопът на музите" София, организиран от арт компания "Нови звезди", които бяха и ръководители на българската делегация в Рига.

Като единствен представител на Пловдив, Елия и нейният вокален педагог Руми Иванова получиха преди заминаването си рекламни материали на Пловдив от фондация "Пловдив 2019", с които да представят бъдещата Европейска столица на културата през 2019, на срещата с кмета на Рига и посещението си в Рижката дума - местния парламент.

Елия Тодорова участва в конкурсната програма в три различни, вокални номинации: 

• оригинална песен "Рапсодия" на Румен Бояджиев 
• фолклор "Вода" на Елица и Стунджи
• световен хит " Highway to hell" на AC/DC 

Освен завоюваните два златни и един бронзов медал, Елия и нейния вокален педагог са изключително горди от факта, че с изпълнението си на "Вода" тя получи от съдиите само една оценка 9.5, като всички останали дадоха максималните 10. 

Със същата песен Елия вдигна на крака публиката на големия гала концерт в прекрасната зала "Северно сияние", който бе излъчен директно по Латвийската телевизия.