32-годишният Калоян Тодоров-Калата, е бил открит мъртъв вчера в дома си в Хисаря. Това съобщава БЛИЦ, позовавайки се на информация разследващи. Калата се напил подобаващо с приятел предишната вечер. На път за дома си няколко пъти падал и  си удрял главата.
 
Идвала Спешна помощ, медиците го молили да го закарат в болница, но Калата категорично отказвал. Майка му му помогнала да се измие и оправи, поосвестила го, сложила го да легне.

През нощта обаче Тодоров станал от леглото и паднал, удряйки си отново главата, този път в раклата. Отново отказал медицинска помощ. Започнал да повръща, но по данни на изстрадалата жена, когато тя излизала за работа, той заспал и всичко изглеждало нормално. 

 Когато майката си върнала от работа, заварила сина си мъртъв. Приживе Калата беше и отявлен наркоман, не се знае от какво точно е издъхнал, но не е изключено да е или от предозиране, или от ударите в главата, или да се е  задавил в съня си, коментираха запознати.

Калоян Тодоров е криминален герой, въпреки младата си възраст. Беше подлудил целия град, сега ще си отдъхнем. Непрестанно крадеше, биеше се и се държеше хулигански. Над 10 години от живота му са минали в затвора. Преди време влетя с кон и каруца в басейна на известен хотел и  изправи на нокти и персонала, и туристите, разказват още хисарчани. 

Преди много години бащата на Калата починал от притеснения по него. Синът пребивал майката и бащата от бой, защото постоянно искал пари за наркотици. Първото му престъпление било да отглежда марихуана у дома си, още тогава бащата много се притеснил. Когато единият родител се споминал, Калоян започнал зверски побой над дядо си и баба си, при които живеел кгато не бил в зандана. После се пренесъл да живее при майката, която също теторизирал. Тя е отказала аутопсия. Погребението на Калата ще бъде днес в курортния град.