Зрелостник от Кюстендил, който преди няколко месеца си направи операция в частна клиника, няма да отиде на абитуриентския си бал, разказват негови съученици. Причината била, че училището, в което учи не му позволило да отиде на бала си с рокля, пише "Монитор".

Момчето, което вече изцяло прилича на момиче не желае да бъде споменавано истинското му име. В момента зрелостникът желае да го наричат Анжелина. Транссексуалният младеж не спира да публикува снимки във Фейсбук пространството, с които скандализира кюстендилската общественост.

„Решил беше за абитуриентския си бал да посети Дубай, но му отказали от агенциите, защото в емирства е забранено със закон посещението на транссексуални. В училище си идва съвсем нормално облечен, единственото което е че го засичаме да излиза от женската тоалетна“, коментират още негови съученици.

„Още от ранно детство израснах в женска компания. Така придобих техния маниер и начин на мислене“, коментира още Анжелина, която вече по тяло е жена. Тя благодари на сестра си Елена, която също тази година е абитуриентка за оказаната подкрепа.

„Когато навърших 18 мечтата ми стана факт. Искаха дори да ме изгонят от училище. Операциите са ми три на брой. Става въпрос само за външно променяне на половата система. Няма как да имам деца“, коментира още 18-годишната Анжелина. Анжелина се казва по паспорт Филип и има сестра Елена, с която са близнаци.

Родени са след ин витро процедура. „Не се бунтувам, но се гордея с това, което постигнах с тялото си. Не искам да провокирам никой, нито целя обиди, известност или слава, не ги харесвам. Искам да покажа какво е моето тяло в момента и аз го харесвам. И ако хората са по-интелигенти, ще разберат каква е моята идея с качването на тези снимки“, добавя още Анжелина.