Известен адвокат води съдебни битки срещу кръгло малолетно сираче от Панагюрище с иск да получи 33 629 лева възнаграждение плюс разноски. Претендираната сума е близо една трета от присъденото обезщетение на детето - 112 096,70 лева, изплатено за смъртта на баща му при трудова злополука.

Таткото – 50-годишният Илко Минев, преди смъртта си работи във ВиК-Русе. На 18 септември 2008 година отива с група колеги да правят профилактика на електропровод „Чародейка”, от който се захранва помпена станция между Русе и Николово. Преди започване на работа напрежението в подстанцията не е напълно изключено. Илко бива поразен от 20 000 волта ток и умира на място. НОИ признава случилото се за трудова злополука. Изгубвайки съпруга си като морална и материална опора, жена му страдала много, често плачела, припадала на работното си място. Момиченцето също се разстройвало при мисълта за баща си, търсело го, като видело негови снимки, изпадало в нервна криза. Скоро след инцидента съпругата също умира, а грижата за детето поема негова баба от Панагюрище.

В съда момиченцето е представлявано от баба си като настойник и законен представител. Възрастната жена разказва, че ищецът премълчава важен факт – за водене на гражданското дело за обезщетение той е накарал дъщеря ѝ да подпише два договора – единият за поръчка, вторият – за правна защита и съдействие. И двата обаче са за една и съща работа, а той претендира да му бъде платено два пъти, което е неморално и в разрез с всякаква справедливост (Русенският окръжен съд е определил адвокатско възнаграждение от 5208,33 лева). Освен това бабата твърди, че защитникът не си е свършил работата, пропускайки да обжалва решение на Окръжния съд в Русе пред Върховния касационен съд, както и че след това дъщеря й е оттеглила пълномощията си от адвоката. След смъртта на младата жена бабата сключва с него друг договор за поръчка, но без уточнен размер на хонорара.

На последното заседание по спора състав на Окръжния съд в Пазарджик с председател Албена Палова поряза мераците на ищеца. Според Кодекса на труда производството по трудови дела е безплатно за работниците, наследниците на загиналия не са плащали такси, обосноваха се магистратите. Защитникът им не е представил никакви писмени доказателства за направени пътни разноски (за такива юристът иска 11 209,66 лева). За поисканото възнаграждение пък съдиите са на мнение, че е нееквивалетнтно на положените от адвоката усилия по делото, постигнатия резултат и следователно – неморално високо. Моралната укоримост се засилва и от факта, че малко след сключване на договора с юриста майката на момиченцето е починала, а то и до момента е малолетно и по злощастни обстоятелства – останало кръгло сираче. Магистратите постановяват адвокатът да поеме разноските по делата – 1500 лева за въззивна инстанция и още 770 лева за първа.

Решението им може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.