Тютюнопушенето и свързаните с него заболявания са една от основните причини за преждевременната смърт днес. Според статистиката, всяка година в света на тютюна и вторичния дим смъртта си намират приблизително шест милиона души.

През последните години лекарите откриват повече доказателства, че отрицателните ефекти на тютюна и никотина не се ограничават само до белите дробове. По-специално, преди една година биолозите установиха, че тютюневият дим ускорява застаряването на всички органи на тялото, необратимо променя структурата на стените на кръвоносните съдове, правейки ги по-крехки и допринася за развитието на глухота.

Пет билки ще ви откажат от цигарите

В същото време Лекарите препоръчват отказването от пушенето да не става по-късно от 40-45-тата ни година, тъй като сърдечносъдовата система се нормализира 15 години след отказа от тютюнопушенето. 

Независимо дали пушите или не, трябва да се грижите за здравето на белите дробове. Като най-рискова група са хората, които пушат отдавна и жителите на мегаполисите, поради факта, че техните респираторни органи са най-податливи на появата на различни заболявания.

Най-честите заболявания са астма, бронхит и различни видове кашлица. За щастие, има рецепта, която помага за почистването на белите дробове. Учените твърдят, че съставките на тази рецепта могат да предотвратят образуването на рак. 

Електронните цигари „вкарват“ ракови вещества в белите дробове

Как да почистите белите дробове

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

1 малка част от корен от джинджифил

2 ч.л. куркума

400 г чесън (обелен и нарязан)

400 грама захар (може и бяла, но кафявата е по-добре)

ПОДГОТОВКА

Изсипете вода в тенджера, сложете я на огъня и добавете захар. Когато заври, добавете чесъна, настъргания корен от джинджифил и куркумата. Изчакайте, докато сместа се свари. След това се премества от котлона и се оставя да се охлади при стайна температура. Съхранявайте напитката в хладилника.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ

Пийте 2 супени лъжици тази смес сутрин и вечер след хранене.

За по-добра детоксикация, вземете гореща вана и вдишайте евкалиптово етерично масло.

Не приемайте това естествено лекарство, ако имате непоносимост поне към една от съставките му.