Окръжна прокуратура Пловдив наблюдава досъдебно производство във връзка с инцидент, при който на 7 срещу 8 февруари 2016 г. в с. Устина, обл. Пловдивска, двама мъже са нанесли побой на други двама, при което са причинили смъртта на единия от тях. Вторият пострадал е настанен в болница с опасност за живота.

По случая е започнало разследване, с оглед данни за умишлено убийство.

През нощта на 7 срещу 8.02.2016 г. двамата пострадали проникнали в селскостопанска ферма в близост до с. Устина, обл. Пловдивска. На мястото се намирали собственикът на фермата Георги К. на 46 г. и Димитър К. на 67 г., които им нанесли побой.

Пострадалите са с неустановена до момента самоличност. В резултат на причинените на пострадалите телесни увреждания, единият е починал на мястото на инцидента, а другият е отведен в здравно заведение за оказване на медицинска помощ, където е настанен с опасност за живота.

Двамата извършители са задържани от органите на полицията за срок от 24 часа по реда на ЗМВР, в рамките на които наблюдаващият прокурор, след преценка на събраните доказателства, ще прецени спрямо кого и какви обвинения да бъдат повдигнати.

До момента е извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, установяват се лица с отношение по случая с оглед провеждане на разпити. 

Предстои да бъдат назначени съдебномедицински експертизи, биологични експертизи, експертизи на веществени доказателств, уточняват от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив.