Криминално проявен мъж от Бургас е сътворил екшън с полицаи, които са открили наркотик в дома му, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Около час след полунощ вчера в района до бл. 31 в к-с „Изгрев“, служители от Пето Районно управление спрели за проверка лек автомобил „Сеат Толедо“. Той бил шофиран от 31-годишният Г. В., а с него пътували още трима мъже – 38-годишният Г. С., 33-годишният Я. А. и 28-годишният В. Х. Всичките са от Бургас и са криминално проявени.В колата полицаите намерили множество инструменти, способстващи извършването на взломни кражби, както и две пликчета с екстази и марихуана. Мъжете са задържани в районното управление за срок до 24 часа.

Последвало е претърсване в дома на Г. В., намиращ се в бл. 20 в к-с „Славейков“. Там ченгетата попаднали на метамфетамин, който задържаният направил опит да отнеме със сила. Служителите се реда опитали да спрат 31-годишния бургазлия, който оказал яростна съпротива и ухапал единия от полицаите по лявата ръка.

На пострадалия МВР служител е оказана медицинска помощ, а при завършилото претърсване в дома на Г. В. са намерени и иззети пликче с метамфетамин, електронна везна и три лъжици с остатъци по тях от бяло кристалообразно вещество. Полицията продължава да работи по случая.