Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде в Гърция за участие в Третата среща на високо равнище в Солун, която ще се проведе на 15 и 16 ноември. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Форумът се организира от Съюза на индустриалците на Северна Гърция и се домакинства от премиера на страната Алексис Ципрас. В срещата ще участват и министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич, вицепремиерът на Румъния Ана Бирчал, както и министри от региона. Основната тема на тазгодишния форум е европейската перспектива, свързаността, индустриалното развитие и сътрудничеството със Западните Балкани.

Тя ще бъде продължение на разговорите от Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия, проведена на 2 ноември във Варна и ще даде възможност на четирите страни да запознаят представителите на бизнеса и международните финансови институции с конкретни проекти и идеи за развитието на региона. В делегацията на министър-председателя Бойко Борисов ще бъде министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.