Знаете ли колко време мина от последния мач на Ботев Враца в Първа лига игран на стадион „Христо Ботев“? Над 5 години от последната среща с Монтана на 22 май 2013 г. Тази неделя Ботев се завръща у дома и искаме да направим възможно най-добра организация преди срещата. Часът е доста необичаен – 12:15, но това не е пречка всички любители на футбола в града да подкрепят момчетата. Цената на билетите е 5 лв.

Утре ще бъдат пуснати в предварителна продажба 1000 пропуска, а в деня на мача още 2000. Първите места, където ще се продават билети са в административната сграда на стадиона, във фен клуба, кафе THE FACE и в кафето на Сувенирната палата. Клубът има готовност да допечата билети при по-голям интерес. В неделя ще работят три каси и три входа, които ще отворят още в 10:30 ч..

Желанието ни е да няма струпване на хора и напрежение в последния момент, за да се получи истински футболен празник. Желаещите да гледат срещата от трибуна „Слънчев бряг“ ще влизат само от входа от към квартал „Младост“. Там ще има една каса. За секторите от страната на административната сграда ще се влиза от двата входа срещу алеите и до тях ще работят две каси.

Заради изискванията за сигурност няма да може да се преминава между двете трибуни. Децата от всички футболни школи в региона са поканени да гледат безплатно срещата с Дунав Русе. Те трябва да са пред стадиона в 11.00 ч. и ще получат безплатни покани. Фирми, които искат да купят пакетни билети за своите служители могат да дадат заявка утре.