Установена е самоличността на двамата маскирани мъже, опитали да ограбят пощенския клон в Средец. Става въпрос за братовчеди от Бургас и Черноморец. Нападателите са – 20-годишния Б.Б. от Бургас и 20-годишния му братовчед Х.Б. от Черноморец, който е и загиналият, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас, цитирани от "Флагман".

Около 08.55 ч. в Районно управление - Средец е получено съобщение за въоръжен грабеж от двама мъже, извършван спрямо инкасо автомобил, превозващ пенсии, паркиран пред пощенски клон, разположен на ул. „Христо Ботев” № 12 в Средец.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, които констатирали, че охраната на инкасо автомобила оказала съпротива, тъй като забелязала, че нападателите са въоръжени с пистолет. Охранителите простреляли единият от нападателите, който заедно със съучастникът си се опитал да избяга, но на около 200 м паднал на улицата и починал. Вторият нападател успял да се укрие, но броени минути по-късно, в резултат на бързите заградителни мероприятия, предприети от полицейските служители, е задържан и отведен в Районно управление – Средец.

Към момента се извършва оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани множество свидетели и назначени експертизи. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Средец.

По случая е започнало досъдебно производство под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас.