богато на фолати

лесно

10 порции

40 мин

За една порция:

176 ккал

мазнини 10 г

въглехидрати 20 г

холестерол 16 мг

протеини 2,6 г

фибри 1,4 г

необходими продукти:

1 лист бутер тесто

2 ябълки

2 с.л. захар

1 с.л. брашно

1 ч.л. канела

1 яйце

начин на приготвяне:

1 Разточете тестото върху набрашнен плот. Почистете ябълките, нарежете ги на малки парчета. Поръсете ги със захар, брашно, канела. Добавете Разбъркайте всичко добре.

2 Сложете плънката в средата на тестото и я завийте добре, като притиснете краищата. Намажете тестото с яйце, разбито с малко вода.

3 Изпечете щрудела на 180°С за около 35 мин.

Смлените или начупени ядки ще придадат по-богат вкус на десерта, добавете ги по желание. Използвайте няколко кори за баница вместо бутер тесто.

Търсете обновеното ви любимо списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете повече вкусни предложения, повече практични съвети и повече теми на едно място. Страниците му предлагат и полезни интервюта със здравни специалисти, както и срещи с любимите ви кулинарни блогъри. Тук са и най-значимите и актуални изследвания, свързани с нашето здраве и добра форма.