Членът на Изпълкома на БФС Камен Костадинов разкри причината, поради която днес Литекс не бе върнат в "А" група. Той обясни, че родната централа може да загуби лиценза си, ако се произнесе по казус, за който няма правомощия.

"Нямаше казус. Днес имаше становище, което вие знаете предварително, от достатъчно широк кръг юристи, че Изпълнителният комитет няма право да преразглежда решение на своите органи, какъвто в случая са Дисциплинарната и Апелативната комисии.

Беше следван устава за тези 10-15 дни и връзката му със закона за физическото възпитание и спорта, където се вижда, че която и да е спортна федерация, която наруши вътрешно-нормативните си правила, това е основание да й бъде отнет лиценза.

Пред угрозата евентуално да ни вземат лиценза, членовете на Изпълкома се обединихме, че ние нямаме пълномощия да се произнасяме по същество, при положение че две комисии - ДК и АпК, са се произнесли, както и създадена трета комисия, в която имаше представители на различни юристи, включително и колегата Ивков, който е член на АпК на УЕФА", каза Костадинов.