В 21 век хората отново са разделяни не само на социален статус, но и с достъпа до здравни услуги, това намирисва на откровен фашизъм. Такъв коментар изстреля от форума на БСП в Хисаря бившият зам.-здравен министър и шеф на УК на Здравната каса д-р Емил Райнов, коментира досегашната здравна реформа, провеждана под ръководството на министър Петър Москов.

„Тези които живеят като скотове, сега към тях ще се отнасяме точно като скотове”, цитира д-р Райнов прочутият израз на Петър Москов по повод напрежението, възникнало след инцидентите с няколко спешни медицински екипа, пребити по време на дежурство в смесени махали из страната.
По този повод лидерът на БСП обяви, че левицата ще внесе вот на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов заради политиката в здравеопазването, това ще стане идната седмица.
Миков заяви, че приоритетите през следващия политически сезон пред БСП са образование, здравеопазване и демографската политика.

Задава се убийствена демографска криза, само за първия месец на тази година са се родили 700 деца по-малко спрямо м. г., натърти Михаил Миков.
По повод предстоящия конгрес на БСП Миков не отвърна категорично ще се кандидатира ли пак за лидер, или ще се оттегли. На въпрос как се вижда след това председателят отвърна: Виждам себе си такъв какъвто съм. Роден съм в Кула, Видинско. завършил съм право в Софийския университет, бил съм партиен секретар, бил съм министър, минал съм през много неща. Не се впечатлявам от други образи, каза Михаил Миков.
Той подчерта, че партийните организации са тези, които номирнират кандидатите за председател на БСП. „ Искам да видя оценката за курса, който води партията, не можеш да бъдеш кандидат на всяка цена, добави Миков. До средата на април претендентите за лидер на БСП трябва да са ясни, решиха на съвещанието в Хисаря.