Антон Антонов е назначен за директор на Националното тол управление в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), съобщиха от пресцентъра на ведомството. Специализираното звено ще се занимава със събирането на електронните пътни такси от 1 януари догодина, припомнят от АПИ.

Антон Антонов е служител на АПИ от юни 2012 г. От началото на тази година е ръководител на Екипа за внедряване на системата за електронно таксуване на пътищата и е началник на отдел "ТОЛ" в дирекция "Пътни такси и разрешителни".

В периода 2005-2009 г. е представител на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в Постоянното представителство на България в Брюксел.

Завършил е "Счетоводство и финанси" в Университета Оксфорд Брукс, Англия, и има магистратура по бизнес администрация от Университета Уорик в Ковънтри, Англия.

Националното тол управление ще се занимава със събирането на електронните пътни такси. В новото звено ще работят 921 души, като 911 от тях ще са на щат в звеното, а останалите 10 - в общата администрация на АПИ. Около 600 от тях ще са ангажирани с контрола на терен по спазване на задължението за плащане на електронни винетки и тол такси от водачите на моторни превозни средства.