Депутатът от „БСП за България“ Михаил Христов, който е и член на социалната комисия в парламента, изригна с гневен пост срещу колегата си от НФСБ Петър Петров. Повод за гнева на параолимпиецът са думите на Петров, че децата с увреждания трябва да бъдат оставени от родителите си в домове.

Ето какво написа Михаил Христов в личния си фейсбук профил (публикуваме думите му без редакторска намеса):

„Срам ме е. Срам ме е от изказването на колегата ми от НФСБ Петър Петров и макар ми е трудно да осмисля безумното му изказване, изпращащо децата с увреждания в домове - питам :

- Г-н Петров, какво трябваше да се случи с мен след инцидента, който ме сполетя на 14 годишна възраст? Да бъда захвърлен в дом ли? Как щеше да повлияе това на моята психика, израстване, дали ако бях далеч от родителите си и тяхната грижа щях ли да се амбицирам да стана студент, да следвам Право, да постигна три световни рекорда и в момента щях да бъда Ваш колега и да опитвам да променям суровите дългогодишни закони, изковани именно за хората с увреждания?

Пиша този статус преди гласуването на много важни промени в закона за хората с увреждания. Наясно съм колко разлюляна е държавата в момента и колко е развълнуван народът от всички неправди, с които е заставен да се примири, но призовавам медиите да следят случващото се следващата седмица и гласуването на моите колеги, защото това за пореден път ще даде отговор на въпроса - имат ли право на НОРМАЛЕН живот хората с увреждания в България?“.