Треньорът на Лудогорец даде интервю за клубния видео портал. Той говори за предстоящия в събота мач с Локо Пловдив на „Лаута“.

- Г-н Дерменджиев, Лудогорец се нуждае от точка срещу Локомотив (Пд), за да стане шампион и на практика?
- Отиваме в Пловдив, за да изиграем един мач, който ще бъде изключително труден. Локомотив е тим, който има шансове за класиране в Лига Европа. Затова на „Лаута“ ние трябва да бъдем изключително концентрирани и отговорни. Съперникът има добри и опитни футболисти. Те знаят как да играят в напрегнати мачове, какъвто ще бъде този в събота.

- Локомотив бе единственият отбор, който успя да победи Лудогорец през настоящото първенство в „А“ група и това се случи именно на „Лаута“?
- По принцип Локомотив е негостоприемен тим.  На „Лаута“ може да загуби абсолютно всеки. Локомотив има традиции във футбола. Има и фенове. Но знаете също, че Лудогорец винаги играе за победа. Аз съм пловдивчанин и се надявам в събота да зарадваме нашата и тяхната публика с една добра игра.

- Локомотив сериозно затрудни Лудогорец в последния мач между двата отбора в Разград?
- Пак ще повторя – Локомотив има класни футболисти. Илиян Илиев е добър треньор, който знае как да си нареди отбора. В Разград Локомотив игра хубавФУТБОЛ, но ние вкарахме рано голове и се отпуснахме. Затова казах в началото, че в Пловдив Лудогорец трябва да бъде изключително отговорен.

- Ще можете отново да разчитате на Клаудиу Кешеру, но Марселиньо пропуска и този двубой заради наказание?
- Ние имаме много добри футболисти и непосредствено преди мача с Локомотив ще взема решение на кои играчи да гласувам доверие.

- Как се справи отборът без Кешеру и Марселиньо срещу Монтана?
- В този мач имаше и други промени. Случи се отново това, което видяхме и в някои двубои по-рано – когато отборът вкара един или два гола, започва да играе лежерно. Но ако същото се случи и в Пловдив в събота, ще имаме проблеми.

- Доволен ли сте от играта на Вандерсон на позицията на Марселиньо?
- Вандерсон играе много силно през целия сезон. Може да изпълнява ролята на плеймейкър. В оставащите мачове той ще бъде използван на тази позиция и се надявам да се представи силно.

- Следите детайлно и Лудогорец 2. Какво е мнението ви за представянето на тима в първенството на „Б“ група?
- За мен този отбор е необходим. Защото в него могат да играят футболисти, които се завърщат от контузия. Плюс такива, които имат по-малко минути и момчета от школата. Този синхрон за мен е изключително полезен. Младите момчета в Лудогорец II се учат от тези от първия отбор. В този тим става обиграването на младите футболисти. С мачове в „Б“ отбора те знаят какви са отговорностите в първия тим. Лудогорец II е един вид преход между школата и представителния отбор. Може да се задържат и по-дълго – 1, 2 или 3 години. Но дойдат ли в първия отбор, ще отговарят на класата и изискванията.

- Не веднъж таланти от школата на Лудогорец са тренирали с първия отбор. Има ли юноши, които могат да бъдат интегрирани сред мъжете?
- Този въпрос е много дискутиран. Вие сте свидетели, че по време на лагерите винаги вземам 3-4 млади момчета. Ползвам ги и по време на тренировките в Разград. Правя така винаги да има хора от школата в първия отбор, за да се случи точно това интегриране. На талантите в школата им се отразява добре качването и слизането между „Б“ отбора и представителния тим. Коментирай